tirsdag 3. desember 2013

Problemer, frustrasjon, irritasjon, -løsninger og håp.

Etter å ha mistet skrivemotivasjonen en stund og holdt mine lesere på pinebenken, er jeg nå omsider klar for å forklare meg.... (jmf forrige innlegg).

Etter at råbygget stod klart fra produsentens snekkere, oppdaget vi litt etter litt små og større ting vi slett ikke var fornøyd med. Misnøyen var stor her en stund, men jeg kunne ikke legge noe ut før vi hadde snakket med produsenten. I tillegg blir gjerne småfeil veldig store når man først har det fokuset - og kritikken kan bli for hard. Så her måtte vi bare vente til vi roet oss ned og hadde snakket ut med Drømmehytten.

1. Vel, det alvorligste var svikt i golvet. Vi oppdaget at det ikke var kubbet langs langsidene av hytten. Ved å smelle ned foten i golvet på stedet med verst svikt, knakk golvplaten i flere deler. Dette var på badet og der skal det støpes så gulvet der MÅ være stivt. Et annet sted var det ikke overlapp mellom to plater som skulle vært kubbet og limt. Golvplatene ble saget opp, kubber lagt nedi, limt og skrudd fast - 3 lange dagers ekstrajobb for byggherren.

2. Det var ikke lagt overliggere på takrennekrokene. Dette har Bygg Engros AS Drømmehyttens folk kommet og fikset opp i, - og vi er fornøyd med resultatet.

3. Alle beslagene for å feste hytten til grunnmuren lå ubrukt igjen, og fikk oss til å lure grundig på hva som egentlig var blitt gjort for å sikre hytten til grunnmuren. Vi var ganske urolige en stund, siden hytten er på fjellet og vi regner med det kan være ganske værhardt (man bygger for de verst tenkelige forhold, ikke sant?). Etter litt etterforskning fra kjelleren og samtaler med Drømmehytten viste det seg at de har brukt hullbånd til å sikre bjelkelaget. I tilllegg er selve svillen festet med ekspansjonsbolter. Siden det er liggende kledning går utlektingen på veggen forbi svillen , og kantbjelken vil også hjelpe. Konklusjonen er at dette sikkert er bra nok.

4. Altanen var ikke festet i grunnmurssøylene (i selve grunnmuren OK, men ikke i ytre søyler). 1 dags ekstraarbeid for byggherren.

Disse punktene var i hovedsak det vi umiddelbart følte var verst, - og ble tatt opp med Drømmehyttens daglige leder. Det ble full forståelse for vår frustrasjon over de innleide snekkerne (innleid av Drømmehytten), og det ser ut til at vi er enige om at dette (manglende kubbing primært) var slett arbeid. Vi håper ennå at Dh tar tak i problem nr 1 og tilbyr en eller annen slags kompensasjon. De ordnet rimelig kjapt opp i problem nr 2.Vi har jo lest om andre som har så god erfaring med Drømmehytten og håper også at vi ender opp i den gjengen :).

Noe av frustrasjonen vår bunner også i generelle forsinkelser over tid av gravearbeid, helikoptertransport, ankomst av snekkere etc (hvor slett ikke alt kan eller skal skyldes på Dh) -noe som igjen førte til at byggherren ikke kunne være mer tilstede når råbygget ble satt opp. Dersom byggherren hadde vært der, hadde nok feilene blitt oppdaget raskt og kunne vært ordnet eller forklart ut av verden - før det ble et problem.

Forsinkelsene har også ført til ekstra utgifter (ekstra helikoptertransport, byggstrøm + + ?), noe som også selvsagt er irriterende. Men der har vi bare gitt opp - og skjønt at ting går bare ikke etter planen :). Men det blir bra likevel. Det gjør det. :)

3 kommentarer:

  1. Kjedelig å havne i slikt trøbbel da :/ godt det meste ser ut til å løyse seg etterkvart!

    SvarSlett
  2. Har full forståelse, man blir rimelig oppgitt og forbannet når ikke ting går som planlagt. Selv små pirk blir store ting, men når man legger mye penger og sjel i et slikt prosjekt så er det jo ikke rart at følelsene blusser opp. Til syvende og sist så er det heldigvis mye andre ting som er viktigere i livet. Men har vært der,så vet eksakt hvordan det føles! Det blir bra til slutt :)

    SvarSlett
  3. Så bra at det ordner seg til slutt men jammen skal man være årvåken og "passe på" at jobben blir gjort slik den skal ! Dette var ikke småting så da blir det dessverre ofte endel ekstra på dere. Slik skal det jo ikke være. Stå på! Dere er heldige som har kunnskap om hvordan dette skal gjøres så stå på videre! Det blir helt sikkert kjempebra til slutt.

    SvarSlett

Kommentarer er en sjelden, men hyggelig vare!